Сирія – рай для гурманів!

Сирійська кухня будується на арамейских, кавказьких та арабських традиціях. Також величезний вплив на неї справила кухня країн Середземномор’я.

Неможливо собі уявити сирійське блюдо без прянощів і ароматних трав, заправлених оливковим маслом і лимоном. При готуванні використовується цибуля, часник, оливки, перці, кориця, шафран, кардамон, петрушка, кріп, базилік, кінза, м’ята і багато іншого. Але при цьому страви виходять зовсім не гострі, а звичні для європейців. Завдяки субтропічному клімату і короткій зимі в Сирії збирають великі врожаї овочів і фруктів.

Одна з головних умов сирійської кухні – використання тільки свіжих продуктів. Можливо тому, навіть при наявності рецепта, повторити ті ж страви вдома не виходить.

Сирійці вважають, що на столі обов’язково має бути безліч різноманітних закусок, іноді їх буває понад двадцять! Особливий інтерес представляє хуммус, його готують вручну тільки з оливковою олією. Обов’язковим атрибутом сирійського столу є пастоподібні закуски, наприклад, мутаббаль – пюре з печених баклажанів, заправлене йогуртом, лимоном, часником, оливковою олією і розтертим кунжутному насінням.

maxresdefault

«Хубз» – сирійський хліб – має форму круглих коржів і чудовий в гарячому вигляді. Іноді його посипають маленькими чорними зернятками з анісовим присмаком. Обов’язково подається до закусок, найчастіше його розламують руками і умочують в тарілку з закускою.

На десерт зазвичай подають “кунафа” – блюдо з тіста з сиром, кремом або горіхами, залитими сиропом.

kadaif_01

Сирія – рай для гурманів, особливо вегетаріанців, а самі сирійці дуже товариські та гостинні і голодним не випустять з-за столу нікого.

Тож, не дивно, що саме тут розташований найбільший в світі ресторан, розрахований на 6014 місць: найбільшим рестораном в світі Книгою рекордів Гіннесса був визнаний ресторан Bawabet Dimashq, відомий також як Damascus Gate, що знаходиться у передмісті Дамаска.

Площа ресторану займає 54 тисячі квадратних метрів, не рахуючи 2,5 тисяч квадратних метрів кухні. Щоб обслужити всіх відвідувачів в розпал спекотного сезону, в ресторані працює 1800 чоловік. Влітку при ресторані також відкривається веранда, де починають працювати фонтанчики і маленькі водоспади.

10858604

Дата публікації

21.07.2016

Читайте також: